maandag 2 januari 2012

Time for a new year: 2012!

 

Ja het is weer zover, tijd voor een nieuw jaar! Vanaf nu leven we in 2012, het jaar dat het laatste is in de mayakalender, maar het jaar dat volgens mij een top jaar gaat worden en weer beter zal zijn dan afgelopen jaar. Want dat roepen we toch immers ieder jaar weer?

In ieder geval hoor je mij niet klagen over de jaarwisseling, ook dit jaar is het weer buitengewoon verlopen. Verkleed als zebra tussen een hoop andere pinguïns, wolven, leeuwen en beren heb ik op een themafeestje (het thema is wel makkelijk te raden nu) het nieuwe jaar uitstekend ingeluid. Onder het genot van heerlijke versnaperingen (ik zal de term alcohol nog niet te uitbundig gebruiken, ik wil uiteraard niet nu al verkeerde indrukken wekken) en prachtig vuurwerk heb ik weer genoten. Over dat vuurwerk kan ik nog wel een heel essay wijden. Nu is het zo dat ik niks mis vind aan vuurwerk hoor, integendeel ik vind het prachtig en helemaal geweldig als het lukt om te fotograferen. Maar jongens toch, er is iets aan de hand met dat vuurwerk! Jongetjes van amper 12 jaar lopen de hele dag op straat rond om rotjes de wilde weg in te gooien, als het even tegen zit als voetganger voor je voeten of terwijl je aan het fietsen bent. Je zou er spontaan niet meer door naar buiten durven in het nieuwe jaar. Kijk niets mis met die knallen, het is immers 1 dag in het jaar EN dat weet je ieder jaar PLUS je knalt lekker het oude jaar weg en het nieuwe in. Maar ik vind wel dat het leuk moet blijven en voorbijgangers zich nog wel veilig moeten voelen op straat zonder bang te zijn het komende jaar niet te zullen halen. Vuurwerk is natuurlijk geen speelgoed, maar het wordt toch steeds vaker wel zo gezien als ik op 31 december een kijkje op straat neem. Een jongetje gooit een tolletje aan en loopt vervolgens door om en niet meer naar om te kijken. Als je er al niet naar kijkt en er dus niet van geniet, wat is dan het nut er van? Mijn zegen hebben ze om op die laatste dag van het jaar los te gaan met de knallers en pijlen maar sta er alsjeblieft tenminste nog even bij stil dat het geen stoer speelgoed is waarmee je voorbijgangers in een gevaarlijke positie moet brengen en geniet zelf ook een beetje van datgene wat je hebt gekocht. Want dat komt puntje bij paaltje bij mij erop neer. I luvvvv vuurwerk maar mij niet gezien om er ook maar een cent aan te besteden. Ik zie mijn toch al kostbare saldo niet graag de lucht ingeschoten worden. Nee ik heb lekker genoten van de 65 miljoen euro die ook dit jaar weer in de lucht was te bezichtigen.

Happy new year y'all!

Foto's: SOMEONEGINGER

Geen opmerkingen:

Een reactie posten