zondag 8 januari 2012

Van welke muziek ik hou?

Ja joh laten we het eens even over muziek gaan hebben. Want hoe saai zou de wereld toch zijn zonder al die mooie geluiden? Ik denk dat zelfs de mensen die altijd maar keihard zeggen "Ik geef niet om muziek" toch ook zwaar de pest erin zouden hebben als muziek er op de een of andere onverklaarbare wijze plotseling niet meer zou zijn. Nee ik denk dat iedereen wel muziek in een zekere zin nodig heeft dus laten we er allemaal maar lekker van genieten.

Dat is dan ook zeker wat ik doe. Ik hou van muziek. Echt. Maar hoogstwaarschijnlijk niet zo veel als al die vele mooie muzikanten die er zijn. Ik heb dan weliswaar 5 jaar pianoles gehad, ondertussen staat mijn piano flink onder een dikke laag stof met een aantal valse snaren. Shame on me, I know. Maar dat neemt niet weg dat ik om muziek geef en van flink wat muziekstijlen kan genieten. Want dat is het nu juist, ik hou niet van een enkele stijl. Van welke muziek ik hou? Leuk dat je het vraagt, maar dit vind ik nu echt een vre-se-lij-ke vraag. Er is geen enkel kort antwoord op deze vraag omdat het simpelweg nooit zo makkelijk is als het lijkt om te roepen "Ik hou van R&B" of "Mijn muziek is alleen maar rock". Hoe makkelijk antwoord het ook zo zijn om 1 genre te kunnen noemen, it isn't true! Ik hou van zoveel muziek! En voordat ik hiermee uit de bocht schiet betekent dit niet dat ik van ALLE muziek hou, want geloof mij dat er ook een hoop genres zijn die ik liever verban uit deze samenleving. Terug naar de vraag, ik kan gelukkig zeggen dat ik niet de enige ben die hier moeite mee heeft. Ook recensiekoning heeft de kwestie al een keer behandeld.

Om dan toch de vraag nog te beantwoorden: vooral rock. En hier heb ik je alsnog, want hoe groot is rock wel niet? Nee als ik deze vraag goed moet beantwoorden zal je toch wat meer tijd voor me moeten vrij maken. Vooralsnog kan ik wel verklappen dat zowel The Script, Selah Sue, Gorillaz, I Blame Coco, De Staat, Danko Jones als R.E.M. in mijn lijstje staan. En dit is nog maar een kleine greep dus ja mijn muziekstijl is nog veel groter dan dit. Voortaan als iemand mij DE vraag stelt zal ik ze wel gewoon mijn ipod meegeven ;)

2 nummers die momenteel mijn favoriet zijn:


Lana del Rey - Video Games
Je vindt het geweldig of vreselijk. In mijn geval vind ik het een prachtig nummer.


Gotye feat. Kimbra - Somebody That I Used To Know
Wauw, mooi nummer! Met een goeie clip erbij. Simplicity is the word, emotions do the rest.


Walk Of The Earth - Somebody That I Used To Know
Een steengoede cover van Gotye. RESPECT voor de 5 leden op slechts 1 gitaar.

3 opmerkingen:

 1. het is inderdaad echt een nonsensevraag, van welke muziek houd jij?, en veel te lastig te beantwoorden.
  Dat nummer van Lana del Ray vind ik een beetje een zeiknummer. excusez.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De nummers hierboven kan ik ook erg waarderen en ook zeker de bands die je opnoemt! Ik geef ook altijd hetzelfde antwoord trouwens, maar dan moet je weer uitleggen dat je geen verzuurde rocker bent dat depressief is enzo. Want dat krijg je dan weer. Misschien moet ik die mensen maar de link geven naar mijn last.fm account, ook een optie! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Whoot die laatste cover is zo vet! Zo moeilijk om met veel mensen een instrument te bespelen en als je hun het ziet doen lijkt het heel makkelijk!

  BeantwoordenVerwijderen