woensdag 15 februari 2012

CONCERT: Florence + The Machine

Gisteren was ik een van de gelukkige die aanwezig mocht zijn bij exclusieve showcase van Florence + The Machine in de Effenaar in Eindhoven. Via GLAMOUR had ik 2 kaartjes gewonnen en toen ik dat te horen kreeg was ik door het dolle heen. Los van dat ik Florence + The Machine geweldige muziek vind maken en de nieuwste cd Ceremonials al helemaal heb plat gedraaid, stond ik te springen om de inspirerende Florence Welch in het echt te kunnen gaan zien. Aangezien ik ze nog nooit live had gehoord was ik onwijs benieuwd hoe dat ze zouden gaan performen, maar ze hebben al mijn verwachtingen waar gemaakt. Florence + The Machine doet het live ontzettend goed en maakt behalve prachtige muziek het op het podium ook echt allemaal waar. Wat deze vrouw met het publiek doet is ongelofelijk. Als ik het concert van gisteren zou moeten omschrijven dan zou ik dat in 1 woord kunnen doen: KIPPENVEL!

In een prachtige rode jurk komt Florence op blote voeten het podium op. Na 3 nummers van het nieuwe album Ceremonials gezongen te hebben wenst ze het publiek zachtjes door de microfoon "Happy Valentines Day" toe, waarna ze zelf een toegegooide roos van de podiumvloer pakt. Terwijl ze het ene na het andere prachtige nummer zingt, maakt ze veelvuldig sierlijke armbewegingen om nog meer de sfeer op het publiek over te brengen. Niet dat dit nodig is uiteraard, want het publiek geniet vanzelfsprekend. Bij het nummer Dog Days Are Over besluit Florence wat meer los te gaan door over het podium rondjes te draaien in haar prachtige jurk. Leuk om erbij te zeggen is dat op dat moment de man achter de harp aan het team probeert duidelijk te maken dat er een snaar is gesprongen en deze even later ook gewoon op het podium met een zaklampje erbij zit te repareren. Nu stond ik toevallig helemaal vooraan, maar ik ga ervan uit dat dit nauwelijks iemand is opgevallen want iedereen had eigenlijk alleen maar oog voor Florence die mooi over het podium bewoog. Ja hoor, ik heb echt onwijs genoten van het concert en kan niet wachten om haar weer te mogen zien optreden. Jammer dat het concert op 1 april in Paradiso al binnen 2 minuten was uitverkocht, maar als ik viavia nog wat kan bemachtigen dan weet ik wat me te doen staat. Bedankt GLAMOUR dat ik erbij mocht zijn!

Zaterdag 25 februari wordt de showcase uitgezonden bij 3onstage op Nederland 3. 


2 opmerkingen: