donderdag 15 maart 2012

In de ban van ijsjesdag

Jacket: Vero Moda/ Scarf: H&M/ Blouse: H&M/ Belt: America Today/ Jeans: Zara/ Pistol Boots: Topshop

Ja het is weer zover, de zon schijnt en een krappe 18 graden is op de meter te lezen, maar nederland roept vandaag alweer uit tot rokjesdag! Nou sorry beste weet ik veel wie je bent die rokjesdag heeft uitgevonden, ik heb niks met zomerse rokjes laat staan in blote benen. Dus nee, hier ga ik niet aan meedoen. Ik heb een beter plan: ik doop vandaag om tot ijsjesdag! Kan tenminste iedereen mee doen ook, want het mannelijk volk in een rokje...laat dat maar even zitten. Mijn ijsje voor vandaag (pistache & butterscotch) heb ik al achter de kiezen, maar mocht je nog trek hebben in een lekker bolletje, schroom dan niet om naar de dichtstbijzijnde ijssalon te sprinten. (Heb je de calorien er direct weer afgerend, scheelt weer een groot schuldgevoel) 

Omdat ik op zo'n lekkere zonnige dag als vandaag wel van een ijsje hou, heb ik voor jullie mijn top 5 ijssalons op een rijtje gezet. Zeker het proberen waard als je er een keer in de buurt bent.

1. Crusio - Bergen op Zoom (website)
De ijssalon Crusio is echt mijn lievelingssalon aller tijden. Waarschijnlijk zullen de meesten de salon niet kennen, maar mensen die er al wel zijn geweest weten direct waarom ik dit vind. Crusio bestaat al sinds 1915 en is een bekend begrip in Bergen op Zoom en omstreken. De salon is het hele jaar door open en behalve ijs is er nog veel meer te vinden. Zo maken ze zelf ook heerlijke taarten en is er een barista aanwezig die de beste koffie van de omgeving kan maken. Ondanks dat het maar een heel klein zaakje is, kan je achteraan heel gezellig zitten en genieten van je ijs, koffie, taart of het vele anders wat ze bieden.

2. Leonard - San Sebastian
Ze zeggen altijd dat het beste ijs uit Italië komt, maar in Spanje kunnen ze er ook wat van. In San Sebastian at ik een ijsje waar ik onwijs van heb zitten genieten. De ijssalon Leonard stelt zelf niet veel voor, maar het ijs maakt alles goed. Van bollen kunnen we eigenlijk niet spreken, met een grote schep wordt het ijs op een hoorn geschept met als resultaat reuze porties ijs. Hoewel ik er slechts 1 keer ben geweest, staat de heerlijk verse smaak van het ijs in mijn geheugen gegrift.

3. Intermezzo - Tilburg (website)
Nog geen 2 minuten fietsen van mijn huis zit een heerlijke ijssalon waar ik met lekker weer geregeld een heerlijk ijsje met 2 bolletjes koop voor 2 euro. Het assortiment is ontzettend groot bij Intermezzo en ze hebben er een hoop smaken die je een keer geprobeerd moet hebben. Van meloen en fruittella, tot snicker en smurfen ijs. Proberen waard als je een keer in Tilburg bent!

4. Alle ijskramen - Zwitserland
Zwitserland staat natuurlijk bekend om haar geweldige chocolade en dit geldt ook zeker voor het chocolade ijs. Ik kan geen specifieke ijssalon noemen waar ik ben geweest, maar toen ik in Zwitserland was stonden er overal verschillende ijskramen op straat waar ze heerlijk (vooral chocolade) ijs verkochten. Ik verbleef in de stad Luzern en kocht bij een van die kramen een hoorntje met chocolade ijs. Normaal gesproken hou ik niet zo van chocolade ijs, maar wat ik bij die kraam kocht was niet te benoemen zo lekker. In Luzern staat ook een van de bekendste chocoladefabrieken van Zwitserland dus dan weet je ook wel hoe heerlijk het chocolade ijs smaakt. Tip om eens in Zwitserland échte zwitserse chocolade te proeven op een hoorntje.

5. Australian - Nederland (website)
Bij mij in de stad zat tot vorig jaar altijd een Australian, tot deze helaas ineens weg ging. Hoewel ik toen nog maar een paar maanden bekend was met de zaak, vind ik het wel heel erg jammer dat hij ineens weg ging want MAN OH MAN wát een goddelijk ijs hebben ze daar! Het assortiment is in tegenstelling tot de grotere ijssalons niet heel erg groot, maar ze hebben er vaak wel hele aparte smaken. Er zitten nu 9 shops van Australian in Nederland (Alkmaar, Amsterdam, Den Bosch, Den Haag, Leiden, Maastricht, Nijmegen en 2 in Utrecht) dus als je een keer in een van de steden bent zou ik zeker even langs gaan en het Australian ijs proberen. Overigens verkopen ze er meer dan alleen ijs en is het ijs ook te koop bij de grotere supermarkten.

4 opmerkingen:

  1. Ik heb vandaag ook alweer overvolle ijssalons gezien, lekker :) nog een paar weken wachten en dan ga ik ook mijn tanden in een schepijsje zetten!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haha, wat een geweldig lijstje en trouwens ook een geweldige broek! En wat dacht je van ROCKjesdag? ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Erg leuk artikel, die broek is echt supermooi! ♥

    BeantwoordenVerwijderen