zaterdag 19 mei 2012

DIY: Dip dye hair

De dip dye trend zie ik tegenwoordig steeds meer in de winkels en op het internet voorbij komen. Ik vind het zelf een onwijs gave trend en het past heel erg bij mijn stijl. Maar behalve dip dye op kleding vind ik dip dye in je haar nog leuker. Het contrast van je eigen haarkleur met een compleet andere (felle) kleur in je haar vind ik ontzettend tof. Het werd dan ook tijd om een DIY te doen voor dip dye hair. 

Ik heb ervoor gekozen de kleur paars te nemen, hier heb ik een color bug van gekocht van Kevin Murphy. Deze bug is in verschillende salons te koop maar als je even op google kijkt is op vele sites de bug ook te vinden. De bug is meestal rond de 20 euro en er is ook nog een oranje en roze variant van. Zelf heb ik 'm besteld in de misslipgloss shop.

Het is erg belangrijk om voordat je begint je goede kleding uit te doen en een handdoek om te slaan. Er komt namelijk tijdens het 'dippen' nogal wat kleur vrij dat langzaam naar beneden darrelt en als dat op je mooie nieuwe shirt komt is dat natuurlijk zonde. Doordat je je haren op je hand legt om te kleuren, zullen je handen ook een flinke kleurbeurt krijgen. No worries, met water zijn je handen zo weer schoon. Gelukkig maar want ik had geen zin om nog een week als avatar figuur door het leven te gaan gezien mijn paarse handen. Wat wel heel belangrijk is als je niet wilt dat je haar gaat afgeven en het de hele dag mooi gekleurd blijft, is flink wat haarlak erin spuiten. Zelf heb ik een grote dosis erin gedaan, zodat het er hopelijk morgen nog in zal zitten. Over het algemeen is het namelijk echt iets tijdelijks. Je moet het zien als oogschaduw wat ook niet eeuwig op je ogen blijft zitten, zo is de color bug een soort make-up voor je haar. Ik ben in ieder geval heel blij met het resultaat en zal mijn haar nog veel vaker paars gaan dippen.


1 opmerking:

  1. Dan ga ik binnenkort een keer zo naar mijn vriend toe, schrikt hij zich vast te pletter :')

    BeantwoordenVerwijderen