woensdag 24 april 2013

Sanoma Media Parade 2013

Vorige week stond bij Sanoma in het teken van de jaarlijkse Media Parade. Sanoma, de organisatie waar ik stage heb gelopen en na mijn studie dolgraag zou komen te werken. Behalve een interessant evenement dus ook belangrijk voor mijn toekomst. Maar een straf is de Media Parade alles behalve, want er waren ook deze editie weer ont-zet-tend veel interessante sessies.

Dinsdag opende de parade met de uitreiking van de prix petit en had ik mijn dag vol gepland met zes totaal verschillende presentaties. Van crowdsourcing tot BN'er in je blad, naar Alberto Stegeman die alle in's & out's van Undercover Nederland vertelde en Beau van Erven Dorens die de Margriet columnisten uitdaagde. Hoogtepunt van de dag was voor mij Joseph Oubelkas. Een naam waar ik nog nooit van had gehoord, maar een persoonlijkheid die een intense indruk op me achterliet. Joseph zat 4,5 jaar onterecht vast in de gevangenis van Marokko en schreef hier een boek over. Het is niet alleen zijn verhaal dat de lezing aangrijpend maakte, maar ook zeker zijn manier van vertellen die uitermate inspirerend overkwam. Ga allemaal zijn boek '400 brieven aan mijn moeder' lezen!

Woensdag begon meteen leuk en interessant met de lancering van Sanoma's nieuwe influencers-netwerk: Blogtoday! Ik ben vanaf dag 1 al groot fan van dit nieuwe project, omdat ik tijdens mijn stage al het een en ander heb meegekregen van de oprichting. Kirsten Jassies begon de aftrap erg enthousiast, waarna beautyblogger Miss Lipgloss het overnam. Het netwerk heeft nu nog maar 6 aangesloten bloggers, maar eind van het jaar zullen dit er 30 moeten zijn. Ik ben benieuwd waar Blogtoday over een jaar staat en misschien wil ik zelf ook iets voor de site betekenen. Voor nu draag ik een steentje bij aan het promoten van het netwerk. Alle aanwezige bloggers kregen een laserprinted 'Blogger-kettinkje' van Naked Design.
Verder maakte ik woensdag een rondje over de print redacties - altijd leuk - en bezocht ik uiteraard mijn oude afdeling en collega's even. Er waren een aantal heftige paneldiscussies en ik woonde een quiz bij van Joep van Deudekom; hoe word ik succesvoller dan mijn collega's? Een erg grappige sessie die dag was van Edwin Smulders die alle geheimen van zijn fotografievak vertelde. Al met al heeft Sanoma het ook dit jaar dus weer goed voor elkaar weten te brengen. Studenten, relaties en medewerkers hebben weer een hoop opgestoken en ik ben ook zeker volgend jaar weer aanwezig!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten