woensdag 19 februari 2014

FESTIVAL: Rock Werchter 2014

Sinds gisteren zijn de combi-tickets van Rock Werchter uitverkocht en is de wachtlijst geopend. Voor mij geen probleem, want ik heb godzijdank mijn ticket al 2 maanden in huis. Vorig jaar kocht ik er echter pas een op 25 februari, dus dat het nu nog eerder is uitverkocht bewijst wel wat een mooi festival het gaat worden. In ieder geval net zo zonnig hoop ik! De line-up is nog niet helemaal compleet, maar er zijn al een hoop fijne namen bekend gemaakt. Ik tel alvast af naar 3 juli en luister ondertussen de RW14 playlist. Even een aantal artiesten die ik zeker niet wil missen op een rijtje…

Arctic Monkeys
Een van de headlines van het festival én net een nieuw album uit dat ik toevallig steengoed vind. Hoewel ik met vlagen naar deze band luister, zitten ze dit jaar weer absoluut in mijn playlist.


The Black Keys
Dit is nou zo'n band die ik nog nooit heb gezien, maar wel al jaren op mijn lijstje staat. Als zelfs baby's 'Lonely Boy' meezingen, moet het wel echt succesvol zijn. Inmiddels ben ik al even gestopt met luisteren, omdat ik het album 'El Camino' iets te vaak heb geluisterd tijdens het hardlopen en spontaan begin te rennen als ik ze hoor. Maar in het publiek sta ik zeker op 5 juli!


London Grammar
Hannah Reid, de zangeres, heeft een prachtige stem en daar is iedereen zeker van. Toen ik 'Strong' voor het eerst luisterde was ik meteen weg van deze band, dus ik ben zeker blij dat ze op Werchter aanwezig zijn. Ik ben heel erg benieuwd hoe ze live zichzelf zullen vertolken.


Kodaline
Uhh hello handsome. Ik ben verliefd op zowel 'One Day' als 'All I Want' en 'High Hopes'. Wauw, echt wauw wat een ontzettend mooie nummers. Een redelijk nieuwe band die wel iets weg heeft van Mumford & Sons en Coldplay dus zeker het luisteren waard. En kijk deze clip!

Ellie Goulding
Met Ellie Goulding heb ik een beetje een haat-liefde relatie. Bepaalde nummers vind ik onwijs saai en skip ik direct, terwijl andere nummers een hele speciale waarde voor mij hebben. Ik krijg dan ook gemixte gevoelens bij haar album. Maar uiteindelijk is Ellie gewoon een topwijf dat behalve zingt ook een intensief sporter is en samenwerkt met Nike, een grote inspiratie dus!


Bastille
Stel je even voor dat je in het gras zit op een warme dag en op een groot scherm zie je een band spelen terwijl je live over het hele terrein 'Pompeii" door de luidsprekers hoort. Dat gebeurde dus vorig jaar op Rock Werchter en dat was zeker een van de hoogtepuntjes. De tent waarin ze speelden was bomvol en iedereen ging uit z'n dak. Dát moment wil ik dit jaar weer!


Haim
Drie zusjes uit LA die samen een bandje vormen. Kan het nog gaver? Deze talentjes zorgen voor nummers die in je hoofd blijven zitten dus ze verdienen een plekje op het festival. Laat maar komen die meiden. Ik hoop dat ze de Californische zon ook zullen meenemen.


The Naked and Famous
Gewoon omdat het heerlijke electropop is waar ik mij op vrijdag wel van zie genieten. Wie kent 'Young Blood' niet? De band won niet voor niets een hoop prijzen dus ze hebben hun succes wel verdiend.


Passenger
Vorig jaar was deze fijne zanger ook al op het festival, maar ging ik liever naar een andere band (Band of Horses) kijken. Dit jaar is hij weer van de partij en wil ik dus wel even een paar van zijn bekende, maar toch wel heel mooie nummers luisteren. Meteen een goeie afsluiter op de laatste dag!


Maar natuurlijk is er nog zoveel meer dat ik nu niet opnoem of wat ik voor juli nog moet ontdekken. Zo klinkt Miles Kane ook lekker, wil ik een kijkje nemen bij de rustige muziek van Agnes Obel en Jack Johnson en uiteraard mee blèren bij Triggerfinger. Ik zal uit mijn dak gaan bij een aantal techno artiesten en in het publiek bij MGMT, maar net zo goed bij Pearl Jam en Franz Ferdinand. Genoeg om mijn dagen mee te vullen dus, waarschijnlijk is het programma zo ingestoken dat ik toch moet gaan kiezen wie ik wil zien. En wie weet welke andere namen er nog bekend worden gemaakt...

2 opmerkingen:

  1. Leuk dat je gaat! Ik ga dit jaar ook weer en ik ben zo blij dat wij vorige week kaarten hebben gekocht. We dachten van, we doen het maar alvast, maar het zal nog wel even duren tot ze uitverkocht zijn (vorige jaren was dat geloof ik maart/mei ergens). Niet dus, dus we zijn erg happy dat we ze hebben. Ik kijk zelf ook nog heel erg uit naar Crystal Fighters. Ik luister niet veel naar de cd, maar live geven ze echt een feestje.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Rock Werchter bezoeken staat nog steeds op mijn verlanglijstje, hopelijk volgend jaar meer geluk :) Jij alvast veel plezier!

    BeantwoordenVerwijderen