zondag 9 maart 2014

EVENT: Naaien & Stikken

Twee weken geleden had ik een bloggersevenement omtrent een onderwerp waarin ik zelf niet actief ben: naaien. Het boek Naaien & Stikken kwam namelijk eind februari uit en om dit spectaculair neer te zetten werd voor 15 personen bij Textielstad in Tilburg een naaiworkshop georganiseerd. Waarom ik hier dan bij aanwezig was? Ik loop stage bij de uitgeverij van het boek en had het evenement zelf geregeld! Ja je begrijpt het goed, hoewel ik zelf niet naai (op een paar kleine reparaties en DIY's na) staat bij mij voor een half jaar alles in het teken van creatief achter de naaimachine. 


Het mooie aan Naaien & Stikken is dat iedereen het boek kan gebruiken. Je kunt bij de basis beginnen en alle technieken worden heel makkelijk uitgelegd. Het boek bevat 30 tijdloze patronen welke allemaal een ander niveau hanteren. De projecten variëren ook heel erg van een keukenschort of tuniekje tot een kussen of colbert. En natuurlijk is het eindresultaat altijd anders doordat je je eigen stof er voor kiest. Dat is juist het mooie eraan, dat je uiteindelijk iets unieks creëert. Zeker in de tijd dat mode onwijs belangrijk is en de fashionblogs de grond uit springen is creatief met je eigen kleding zijn meer dan alleen styling. Nu zal ik niet snel in een zelf genaaide top of een ander item staan, maar die ene edgy touch met een stukje leer op mijn kledingstuk zetten lukt me nog wel.

Het boek is trouwens een Nederlandse versie van een populaire Engelse variant welke gebaseerd is op de succesvolle serie The Great British Sewing Bee op de BBC. Naar de finale keken 2,7 miljoen mensen en het tweede seizoen is afgelopen maand ook van start gegaan. Ideetje voor in Nederland?

Gedurende de workshop, waar overigens zowel Nederlandse als Vlaamse en jongere en oudere bloggers aanwezig waren, zorgde ik voor de media waardoor ik met meerdere camera's in mijn hand liep. Hierbij een kleine sfeerimpressie van het evenement en een sneak peek van het boek dat je overigens in de boekhandel en fourniturenwinkel koopt of via Boekenwereld of Bol.com.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten