zaterdag 24 mei 2014

EVENT: We Own The Night


Vorig jaar liepen meer dan 20.000 meiden de Nike Women's 10 km. In vijf steden welteverstaan en zodra de zon onder was en de lantaarnpalen aan gingen. Amsterdam is één van de deelnemende locaties en hoewel ik er bij de eerste editie nog woonde, deed ik niet mee en beleefde de WOTN-mania alleen via social media. Dit jaar staat het evenement weer gepland met nog steeds 10 kilometer, maar een nog gavere route die voor mij doorslaggevend is om mee te doen. Alhoewel.. ik moet eerlijk toegeven dat ik me nog niet heb opgegeven.

Over exact twee weken staan duizenden sportieve vrouwen in het Olympisch stadium voor zowel de start als de finish. Met een route die over de grachten gaat, onder het Rijksmuseum door en een stuk van het Vondelpark mee pakt, is het ongetwijfeld een run om nooit te vergeten. Alle deelnemers ontvangen een race pack met hierin een gaaf Nike shirt met de tekst 'KISS MY RACE' en ontvangen bij de finish een sieraad ontworpen door The Boyscouts als medaille.


Hoewel ik vorig jaar voornam om deze keer wel mee te doen, heb ik mij dus nog steeds niet ingeschreven. Reden is dat ik de laatste tijd bijna niet meer ga hardlopen vanwege mijn astma klachten. Rennen met het gevoel dat je geen lucht krijgt is niet echt heel fijn. Ik durf het dus eigenlijk nog niet aan om die 10 km te doen, aangezien 7,3 km momenteel het verst is dat ik heb gerend. Mijn voornemen was om aan WOTN mee te doen als ik ook daadwerkelijk 10 km in één stuk kan hardlopen. Helaas zit dat er voorlopig nog niet. Maar waarom niet mee doen? Als ik mijn doel nu eens bijstel en geen tijd eraan koppel, maar gewoon überhaupt wil finishen… dan is het toch alsnog een gaaf evenement. Misschien moet ik me toch nog even snel inschrijven!

Ondanks dat ik me (nog) niet heb ingeschreven, heb ik wel een beetje getraind. Het fijne rondom dit evenement is dat er van alles vooraf wordt georganiseerd om ervoor te zorgen dat je de finish zult halen. Een van die trainingen is van Run2Day op de Overtoom in Amsterdam. Mijn favo filiaal waar ik destijds mijn eigen hardloopschoenen ook haalde. Deze winkel organiseert wel vaker evenementen, maar speciaal voor WOTN kan je iedere zaterdagochtend in het Vondelpark een gevarieerde training krijgen van een aantal sportieve bloggers. De ochtend na koningsdag -autsch- was ik hier bij en deed behalve rondjes rondom de speeltuin rennen ook een kleine bootcamp opdracht mee. Aangezien een hoop mensen waarschijnlijk toen nog met een katertje op bed lagen, was het  een rustige training begeleid door onder andere mijn sportieve en hele gezellige naamgenoot Laura

Daarnaast werd ik laatst door Nike uitgenodigd voor een secret event. Ik werd in hardloopkleding verwacht bij Tolhuistuin in Amsterdam-Noord wat ik al heel leuk vond. Bij Tolhuistuin kwam ik vorig jaar namelijk ook terecht na mijn finish van de Dam tot Damloop. Nadat iedereen gearriveerd was en voorzien van een Nike training shirt liepen we in het donker een 6-7km ronde onder leiding van de snelle kerels van Patta Running Team. Dankzij hun heb ik mijn grenzen die avond weer verlegd en dit werd terug op de locatie beloont met een heerlijke barbecue. De oprichtster van The Boyscouts, Zelda Beauchampet, was ook aanwezig om wat meer te vertellen over het ontwerp van de 'medaille' en er was zelfs champagne op deze pre-party aanwezig. Als je het mij vraagt een perfecte training en ik geloof dat ik de WOTN te pakken heb gekregen. Ook meedoen? Inschrijven kan via deze link.

Beeld: Nike

2 opmerkingen:

  1. Ik heb me ook ingeschreven en ben ook een beetje bang voor die 10km. Ik heb het nog nooit gelopen, haha. Maar het lijkt me zo vet dat meedoen even belangrijker is dan winnen. Dus snel inschrijven ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk Mylene! Ik heb me inmiddels ook ingeschreven dus misschien meeten we elkaar nog :)

      Verwijderen