zaterdag 3 mei 2014

TAG: Work That Es

Een van mijn favoriete blogs op het gebied van healthy & fit is Work That Es van Esmée Noëlle van Rijn (geweldige blognaam!) die er zelf ook op los traint en hiermee een dosis fitspiration overbrengt. Bij gebrek aan een 'gezonde tag' maakte ze er zelf een en deze neem ik graag van haar over.

Aan welke sporten doe je?
Ik ben onlangs begonnen met een schema waarmee ik iedere dag sport, maar wel mijn verschillende spiergroepen rust geef en zo variatie in de week breng. Krachttraining is met 3x per week mijn basis, aangevuld met 2x per week hockey en afwisselend nog zwemmen en/of hardlopen. Maar ik moet zeggen dat het me nog geen één week is gelukt om 7 dagen achter elkaar te sporten hoor.

Favoriete oefening?
Lunges vind ik fijn om te doen, vooral omdat het zo makkelijk is en je er toch goed door gaat zweten en branden. Ik doe ze altijd met flink wat gewicht aan beide kanten om het net wat zwaarder te maken. Daarnaast vind ik het ook fijn om aan mijn rug te werken met hyperextensions, omdat ik voor werk veel zit en hierdoor snel rugklachten krijg.

Ontbijt?
Ik zweer bij mijn favoriete mixje van sojamelk, havermoutvlokken, rozijnen, lijnzaad, chiazaad, kokossnippers en bevroren frambozen. Dit gezonde ontbijt zorgt ervoor dat ik heel lang vol zit én het is onwijs lekker. Op dagen dat ik heel vroeg uit bed moet heb ik hier geen tijd voor en drink ik in de trein een eiwitshake, snel en makkelijk alternatief.Welk work-out nummer staat nu bij je op repeat?
Onlangs hoorde ik tijdens een oefening Addicted To You van Avicii in de sportschool en dit gaf me meteen extra kracht waardoor dit momenteel mijn powersong is. Tijdens het hardlopen draai ik het album El Camino van The Black Keys helemaal grijs. Dat heb ik inmiddels al zo vaak gedaan dat ik de band even niet meer kan aanhoren...

Wat vind je makkelijker, gezond eten of sporten?
Lastig, want het ene vult het andere bij mij aan. Door te sporten wil ik gezond eten en andersom. Toch denk ik dat gezond eten me beter lukt, want sporten wil ik door drukte nog weleens skippen terwijl ik wel gezond blijf eten. Ik probeer zoveel mogelijk clean te eten.

Gebruik je voedingssuplementen?
Ja, maar niet constant en ik probeer zo min mogelijk te nemen. Ongeveer 2 tot 3 keer per week neem ik een vanille eiwitshake en daarnaast slik ik iedere ochtend een tablet multivitamine ter versterking van mijn zwakke weerstand. Ik merk dat ik hier echt baat bij heb (of zit het tussen mijn oren?) dus blijf dit braaf doen. Daarnaast magnesium tabletten om mijn spierkramp te verminderen.

Beste fitspiration?
Ik volg ontzettend veel motiverende meiden via Instagram waar ik een hele dag door inspiratie van haal voor zowel sporten als eten. Mijn favorieten zijn Fitwithashley, Healthyfans, Fitgirlcode, Melinaesmeralda, Carmenketelaar en Fiona_getsfit, maar ik kan eigenlijk zo nog een lijst opnoemen.


Cheatmeal?
Friet is toch wel een échte cheatmeal in mijn ogen en ik eet het dan ook bijna nooit. Waar ik eerder voor zwicht en echt van kan genieten is een lekkere ravioli pesto bij Julia's. Oh en dropjes!

Fijnste sportoutfit?
Ik draag altijd een lange legging en het liefst van Forever 21, omdat deze behalve goedkoop ook super comfortabel en mooi zijn. Hier op draag ik in ieder geval een dri-fit shirt van Nike met er onder uiteraard een sportbh.


Gebruik je sport en/of healthy apps?
Instagram is mijn nummer 1 inspiratie app op het gebied van sport en food. Daarnaast gebruik ik altijd de Nike Running app als ik ga hardlopen en heel soms de NTC app voor oefeningen. De app TargetWeight is ook een goeie tip voor het bepalen van doelen en om statistieken bij te houden.

Grootste irritatie tijdens het sporten?
Tijdens het hardlopen absoluut mijn ademhaling! Ik heb astma en heb hier ontzettend veel last van bij rennen, hierdoor moet ik heel bewust met mijn ademhaling bezig zijn wat helaas hardlopen veel minder leuk maakt voor mij. En als in de sportschool alle bankjes/apparaten bezet zijn van mijn schema kan ik me ook behoorlijk irriteren, maar ach.. ;-)

Hoeveel paar sportschoenen heb je?
Dat valt reuze mee! Aangezien ik al zo'n 50 paar 'gewone' schoenen heb, is mijn sportschoenen collectie niet heel groot. Eigenlijk alleen een paar hockeyschoenen (Asics), hardloopschoenen (Asics) en 2 paar fitnessschoenen (Adidas + Nike) die allebei aan vervanging toe zijn. Ik kan wel een nieuw paar schoenen gebruiken, come to me Nike Free Flyknit!

Drie dingen waar je niet zonder kunt?
Met stip op 1: iPhone! Dat dingt coördineert mijn leven voor zowel contact met anderen als voor muziek, wekker, notities en om foto's te maken. Verder kan ik echt niet zonder water, ik drink ontzettend veel op een dag en merk het meteen als ik uitgedroogd begin te raken. Tot slot mijn agenda, wanneer ik deze niet bij heb durf ik ook geen afspraken te maken.

Beeld: SOMEONEGINGER

Geen opmerkingen:

Een reactie posten