dinsdag 18 november 2014

FAVO BRAND: Jogha

Na een flinke afwezigheid moet ik nu toch echt even mijn comeback maken met een mooi nieuwtje. Een van de vele redenen voor mijn drukke leven (en dus verwaarlozing van deze blog) is de extra tijd die ik tegenwoordig in doelgericht sporten steek. Eigenlijk niet alleen het 'fysieke' sporten slurpt uren van mijn dag af, maar misschien nog wel meer de momenten dat ik mijzelf vermaakt met het zoeken naar nieuwe motivatie en fantastische inspiratie. En daar kan ik vanaf deze week weer een nieuwe reden aan toevoegen. Het sportmerk Jogha is gisteren gelanceerd en ik ben enthousiast!

Kleding is natuurlijk altijd een motivatie voor ongeveer alles en zeker sporten is nóg wat leuker in een fijn en mooi setje. Ik bedoel voor de rest zie je er toch bezweet en verlept uit dus dan mag de outfit waarin je op dat moment jezelf staat af te beulen er wel een beetje leuk uitzien. (Bij mij wel in ieder geval - welke vrouw beweert van niet?) Daarom heb ik onderhand ook al een kleine collectie sportswear verzameld waar ik bij iedere activiteit uit kan kiezen. Maar met voornamelijk een mix van H&M, Nike en Forever 21 blijft het budgettechnisch toch hierbij. Hoewel Nike echt mijn lievelings is met zijn lekkere stofjes en goeie ondersteuning, moet ik hiervoor altijd flink slikken bij de kassa. Van mij mag er dus wel een soortgelijke sportkleding komen, voor een wat toegankelijkere prijs. 


Gelukkig dacht Aranka van Fitgirlcode hier ook zo over en is ze het afgelopen jaar druk bezig geweest een nieuwe sportmerk op te zetten! Ze zocht zelf stoffen en prints uit, liet een complete collectie ontwerpen en produceren, maakte een mooi lookbook, plakte er een gave shoot in New York achteraan plus een pre-launch met een aantal grote fitgirls van Instagram in samenwerking met Cosmopolitan. Oke, tot zover mijn enthousiasme over deze toffe en stoere chick. Je vertrouwde kantoorbaan opzeggen om vervolgens 'even' een kledinglijn op te zetten doet niet iedereen je na. En daarnaast ook nog gewoon keihard sporten (ja want daar begon het natuurlijk mee, de kleding is wel ergens voor bedoeld…) en de in razend tempo groeiende site van Fitgirlcode runnen samen met mede-oprichter en beste vriendin Chris. Jep ik heb grote wondering voor Aranka, halleluja voor haar!


Terug naar waar mijn mooie nieuwtje begon. Gisteren was het zover en ging de site van Jogha live. Vanaf nu kan je de collectie bekijken en een pre order doen, want vanaf 30 november gaan de eerste bestellingen de deur uit. Ik had al een sneak preview gezien op Instagram, maar nu ik alles in de webshop zie ben ik nog steeds enthousiast. Hoewel ik dierenprints niet altijd leuk vind en op elkaar toch echt too much, zie ik nog genoeg andere toffe combinaties in mijn hoofd opkomen. De grafische prints zijn in ieder geval sowieso mijn ding en als ik naar mijn huidige collectie sportkleding kijk dan is Jogha ook prima te combineren met mijn H&M'tjes en fijne Nike items. Wel had ik gedacht (of misschien 'gehoopt') dat de prijs nog een héél klein beetje lager zou liggen. Voor een racerback bh betaal je vooralsnog een zelfde prijs als een Nike sportbh dus om die prijs hoef ik het niet te doen. Aan de andere kant is het merk juist daarom nu een luxury sportswear te noemen met degelijke kwaliteit en een stoere uitstraling. Toch weer eens wat anders dan dat je alle meiden in de sportschool in hetzelfde ziet staan. Er staat ook niet voor niets op de website "Jogha helps you discover the badass within." Dat deze collectie de naam badass draagt is dan ook verdiend.

Aranka is met het hele Jogha team in ieder geval een bewezen badass en ik denk zo maar dat dit kledingmerk het heel goed gaat doen (kan ook niet anders met zo'n grote fanbase vanuit Fitgirlcode). Ik heb in ieder geval al een aantal favoriete outfits in mijn shop-cravings-mapje staan, wachtend tot mijn salaris een sprong maakt om een bestelling te kunnen plaatsen.

Beeld: Jogha.com

2 opmerkingen:

  1. Fijne kleding, al is bij mij het altijd het grootste probleem om een passende sport-bh te vinden, die zoals hierboven geven net te weinig ondersteuning. Dat zwarte topje daarentegen: hebbennn! :)

    BeantwoordenVerwijderen