woensdag 1 april 2015

RECIPE: Amandel kokos bananenbrood

Long time no see out here! Maar ik zit zeker niet stil en als ik één ding niet oversla dan is het... eten! Niet vreemd natuurlijk gezien dat werkwoord toch echt een basis behoeften is en blijft voor iedereen, hoe druk je het ook hebt. Daar komt nog eens bij dat mijn interesse naar voeding met de dag wordt gevoed (ha-ha hoi woordgrap) en ik me nog meer dan eerst verdiep in gezondheid. 

Wat is het dan leuk om een nieuw recept te creëren dat verantwoord is en oh-zo lekker. Ik ben zelf niet zo'n grote bananen liefhebber, maar wilde toch wat maken met mijn overgebleven 3 exemplaren die inmiddels behoorlijk bruin werden. Daarom bedacht ik een combinatie met mijn favoriete ingrediënten in huis en tadaaa een heel erg fijn bananenbrood kwam uit mijn oven. Ja zelfs ik ben   serieus een keer tevreden met het resultaat, dit smaakt écht goed. De subtiele kokossmaak is perfect en ook het amandelschaafsel is een lekkere toevoeging geweest. Ik ga deze zeker weten vaker maken!

Dus nu ben jij natuurlijk heel erg benieuwd naar dit recept? Oké ik ga het verklappen, maar laat me het wel weten als je het maakt. Ik ben namelijk reuze nieuwsgierig of anderen het net zo geslaagd vinden.


Welke ingrediënten?
- 3 rijpe bananen
- 3 grote medjoul dadels (of 50 gram)
- 3 eieren
- 100 gram speltmeel
- 50 gram havermeel
- 25 gram kokosmeel
- 2 theelepels bakpoeder
- snuf kaneel
- snuf zout
- 20 gram amandelschaafsel
- 20 gram kokosrasp

Hoe maak je dit bananenbrood?
 > Start met het prakken van de bananen en fijn snijden van de dadels. Pureer deze vervolgens samen met een mixer tot een gladde puree. Klop daarnaast de eieren in een apart kommetje tot een heel luchtig mengsel en voeg dit vervolgens aan de puree toe. Roer dit samen tot een geheel.
> Voeg in delen alle drie de soorten meel toe. Roer hierbij tussendoor telkens goed door zodat de mix luchtig blijft. Het fijnste is om hierbij een mixer te gebruiken. Doe nu de bakpoeder, kaneel en zout na elkaar erin en blijf het flink mixen. Als laatste meng je hierbij alle kokosrasp.
> Schep de helft van de mix in een bakvorm. Vergeet niet om deze eerst in te vetten als je geen siliconen vorm gebruikt. Strooi ongeveer tweederde van het amandelschaafsel op het mengsel en giet de rest van het bananendeeg erop. Hierna verdeel je het overige amandelschaafsel over de bovenkant.
> Zet de cake voor 45 minuten in een voorverwarmende oven op 180 graden. Laat hierna nog even in de oven afkoelen tot de vorm er makkelijk kan worden afgehaald.

Als je alles tussendoor goed hebt gemixt heb je nu een heel luchtig brood dat niet zo zwaar en flink is, maar wel lekker vult als tussendoortje. Wanneer je het bananenbrood in plakjes snijd, is het ook gemakkelijk om dit in te vriezen en er bijvoorbeeld elke dag een stukje van te eten. Of deel de cake uit!

Ik heb het bananenbrood in 12 plakken gesneden en dat zorgt voor de volgende voedingswaarden: 
per plak ongeveer 122 kcal, bestaande uit 19 gram koolhydraten, 5 gram eiwitten en 4 gram vet.

1 opmerking: