dinsdag 21 juli 2015

EVENT: Gezond leven doe je zo!

Vandaag verscheen het boek Gezond leven doe je zo! YAYY dat vind ik héél erg leuk. Waarom? Eigenlijk om meerdere redenen. Vooruit, ik zal er een paar voor je opsommen: 1. Ik hou heel erg van boeken, 2. Helemaal als het gaat over gezond eten en bewegen, 3. Dit is het 2e boek van Sven & Jennifer en zij zijn leeeeuuuuk, 4. Het boek is onwijs dik en uitgebreid en écht mooi, 5. Oja ik werk momenteel mee aan de marketing voor dit boek en daar hoorde een hoop geregel en lekkere voorpret bij.

Voorpret waarvoor dan? Voor de boeklancering die vandaag plaatsvond! Aangezien ik het een heel mooi boek vind en van zo'n evenement echt razend enthousiast word, geef ik graag een samenvatting van deze lancering. Overigens hoef je je geen zorgen te maken om mijn objectiviteit, want hoewel dit gewoon een werkdag voor mij was, heeft deze blogpost verder niets met mijn salaris te maken ;-) Boeken + healthy food = gewoon echt een erg geïnteresseerde Laura die maar al te graag een update (na drie maanden radiostilte) online gooit en hopelijk nog meer mensen blij maakt met dit nieuwe boek.


Vanmiddag werd in een grachtenpand in Amsterdam het boek gepresenteerd aan pers en uiteraard familie en vrienden van de auteurs. Sven en Jennifer brengen hiermee al hun tweede titel uit, want vorig jaar verscheen Het groene smoothie boek. Daarnaast zijn ze geen onbekenden op het gebied van gezond eten, want ze startten in 2013 het blog www.voedzaamensnel.nl waar ze lekkere, simpele en voedzame recepten plaatsen. Oh en had ik al gezegd dat Sven & Jennifer gewoon heeeel erg leuk zijn?! Ze zijn, wat je misschien al vermoedde, een stel en dat ze samen hun liefde voor een gezonde leefstijl delen vind ik super mooi om te zien. Meer van dit soort inspirerende stellen a.u.b. op de wereld!

Na een openingspeech was het vanmiddag dan ook tijd om een aantal van de lekkere recepten te proberen. De auteurs hadden kleine hapjes gemaakt die uitgestald stonden voor de genodigden om te proeven. Ten eerste werd er rond gegaan met een frisse karnemelksmoothie. Deze heb ik zelf niet op, omdat ik niet goed tegen lactose kan. Maarrrrr ik heb natuurlijk wel even bij het overige publiek gepeild en dit drankje viel goed in de smaak. Een andere frisse mogelijkheid op het evenement was de watermeloensalade met feta en munt. Goeie keuze op een warme dag als vandaag en de toevoeging van feta vond ik heel verrassend bij het fruit. Voor de afwisseling was er ook een warm gerecht, namelijk een spinaziesoepje met parmezaanse kaas en pijnboompitten. Deze is echt een aanrader en ga ik zelf ook snel thuis maken. Maar mijn favoriet op de boeklancering was toch echt het havermoutbrood met daarop rode tomatentapenade. Als ik goed om mij heen heb geluisterd stond dit broodje bij iedereen met stip bovenaan. In de tapenade zit behalve zongedroogde tomaat ook walnoot en knoflook wat het echt heel lekker maakte. Toch ook maar even zelf proberen te maken dus. En last but not least waren er uiteraard ook wat zoetige hapjes beschikbaar. Hiervoor hadden Sven en Jennifer een mini versie gemaakt van de chocolade havermoutmuffins met bosbessen. Plus (en nu komt echt iets wat smullen is... ) er stonden pure chocobrokken met amandelen en rozijnen op tafel. Je begrijpt dat ik van die laatste het niet bij één stukje kon laten. Moet ik er wel even bij vermelden dat hiervoor chocolade van minstens 85% is gebruikt, dus dit was nog een verantwoord brok in mijn ogen. 


Benieuwd naar de complete recepten? Dan moet je toch echt even in het boek kijken, want die ga ik hier niet plaatsen. Goed nieuws! Het boek is vanaf NU te bestellen dus sla je slag bij bol.com, boekenwereld.com, ako.nl of bruna.nl als je enthousiast geworden bent. Ik ga sowieso deze week nog wat lekkere recepten proberen dus het boek ligt bij mij alvast klaar in de keuken. Yummy!

2 opmerkingen:

  1. Ik vind het zo leuk he, om te zien hoe mensen zoveel moois van eten kunnen maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. If you're specifically after a mortgage in Manitoba, you'll need to make sure your mortgage calculator factors in the national mortgage regulations, as well as the fees and taxes levied in Manitoba. mortgage payment calculator For more details on home buyer eligibility and property eligibility, visit our. mortgage payment calculator canada

    BeantwoordenVerwijderen